Bastille

Jump to: navigation, search

De Bastille is sinds haar bouw in 1969 het centrale studentengebouw op de campus. Het is ontworpen door de bekende architect Piet Blom. Piet Blom beoogde met zijn ontwerp een een levendig centrum voor de destijds ongeveer 600 studenten te creeëren met daarin ruimte voor recreatie, cafés en de mensa. In zijn belevenis zou een willekeurige student als deze dat wenste schilderingen kunnen aanbrengen, maar dit werd echter al snel door de THT gedwarsboomd.

De oorspronkelijke werktitel van de Bastille was de Vesting, waar ook de naam Vestingbar vandaan komt. Het gebouw was verdeeld in drie verdiepingen, onderverdeeld in 27 vloerniveau's. Deze indeling veroorzaakte, mede door de vele trappen in het gebouw, dat menig bezoeker in het gebouw verdwaalde.

In 2003 is de Bastille verbouwd tot haar huidige vorm door Robert Winkel. Deze verbouwing had mede door de monumenten-status van het gebouw nogal wat voeten in aarde en werd door vele studenten en medewerkers niet gewaardeerd. Tijdens deze verbouwing werd bijna het gehele gebouw aan de binnenzijde gestript en opnieuw ingedeeld in 3 verdiepingen, met in het midden een centraal Atrium, van licht voorzien door grote glazen portalen. De verbouwing werd geleid door de Student Union welke momenteel eigenaar van het gebouw is.

Daarnaast heeft de Bastille ook andere kroegen geherbergd, zoals o.a. ViVaan eind jaren '70.

Indeling

Begane grond
Op de begane grond zijn projectruimtes, Twente_Academy, de UnionShop, de Global Lounge en de cultuurverenigingen Fanaat en Bellettrie gevestigd.
Eerste verdieping
Op de eerste verdieping zijn de Vestingbar, de Stek, startup bedrijven van HardStart, de TSM en het onderkomen van de B.S.V. de Stoottroepen gevestigd.
Tweede verdieping
Op de tweede verdieping is ruimte ingericht voor studentenbedrijfjes (zoals Scratch IS, Avante Consultancy, TDS Twente, Extradical, Peuscher Design en Infinite Droplets), naast vrij toegankelijke vergaderzalen, SNT, Vereniging Campus Kabel Bureau Communicatie, de Student Union,de Bedrijvendagen Twente, de Kick-In Commissie, de Batavierenrace, AIESEC Twente en de wetenschapswinkel gevestigd.

Bestorming

Een vast onderdeel van de introductie is de bestorming van de Bastille, waarin de aankomende studenten de Bastille beklimmen.

Externe Links

Website De Bastille

Plattegrond beganegrond

Plattegrond eerste verdieping

Plattegrond tweede verdieping

Plattegrond derde verdieping

Personal tools
Andere talen