Bier

Jump to: navigation, search

Bier is een geliefde drank onder studenten. Het is relatief goedkoop, wordt lekker gevonden en is overal verkrijgbaar. Met name de benevelende invloeden ervan worden gewaardeerd.

Inhoud

Wie drinkt wat?

Sommige studentenhuizen houden grote voorraden op na
Enlarge
Sommige studentenhuizen houden grote voorraden op na
Ondanks de krappe portemonnee koopt de gemiddelde student geen Brouwmeester bij de Aldi maar Grolsch, dat tevens in Enschede wordt gebrouwen. Het bier uit blik bij de Aldi is daarentegen nog best goed te drinken in financieel krappere tijden. Met name mensen uit andere delen van het land zweren bij andere bieren als Heineken en Amstel. Hertog Jan en Brand worden wel breed gewaardeerd. De prijzenpagina gaat dieper in op wat welk bier kost.

In de zomer is het tijd voor witbier. Het schijnt op de Patiowoningen traditie te zijn dat op het moment dat de zon schijnt wildvreemde mensen aan komen lopen met een sixpack witbier om dat gezamelijk te consumeren. Over het algemeen wordt Korenwolf beter gewaardeerd dan Hoegaarden.

Speciaalbier

Studenten drinken niet alleen maar pilsener. De meeste studenten zetten graag een keer hun lippen aan aan glas speciaalbier. De Vestingbar heeft een behoorlijk goede selectie speciaalbieren voor een redelijke prijs (waaronder Guinness van tap). De Beiaard (aan de Oude Markt) schijnt een nog groter assortiment speciaalbier te hebben.

Bierbezorging

Er zijn een aantal bedrijven die bier bij je thuisbezorgen, vaak ook als de winkels al gesloten zijn.

Als je bier op is, en de nood hoog is, kan je natuurlijk ook de buren om een leenkrat vragen.

Bier brouwen

Arago heeft een commissie die zich bezig houdt met het brouwen van bier, Brak, de Brouwridders der arago kelder. Deze brouwt maandelijks met wisselend, maar meestal positief resultaat speciaalbier.

Personal tools