Bioscoop

Jump to: navigation, search

Een bioscoop is een publieke uitgaansgelegenheid speciaal gemaakt voor het bekijken van films. Een modern bioscoopgebouw bestaat uit een aantal zalen. In elke zaal kan een andere film bekeken worden. Oudere bioscopen hadden vaak één zaal.

Inhoud

Alhambra

Alhambra was de oudste bioscoop van Nederland. De bioscoop is op 02 augustus 2006 failliet verklaard door de rechtbank in Almelo. Het filmaanbod was mainstream met daar tussendoor meestal nog één of twee toegankelijke arthousefilms.

Cinestar

De grootste bioscoop van Enschede is CineStar. CineStar heeft 10 zalen met groot beeld, prima geluid en veel beenruimte. Het filmaanbod is over het algemeen erg mainstream. Als je regelmatig naar de CineStar gaat kun je het beste een 5-sterrenkaart kopen voor € 28,-. Je kunt op een 5-sterrenticket geen introducé's meenemen. De sneak is op dinsdagavond om 21.30 uur. Over het algemeen wordt de sneak niet verklapt.

Concordia

Concordia is het filmhuis in Enschede. Hier vind je de echte filmhuisfilms. Concordia heeft twee zalen, de filmzaal is heel comfortabel, de zwarte zaal heeft wat weinig beenruimte. Naast films heeft Concordia een uitgebreid aanbod aan theatervoorstellingen en workshops.

Overig

Naast de 'echte' bioscopen is het ook mogelijk om films te kijken in het Bellettrie-filmhuis en in de Vestingbar. Zie voor meer informatie daarover bij films kijken.

Zie ook

Deze tekst, of een eerdere versie daarvan, is afkomstig van dit artikel op Wikipedia NL

Personal tools