Calslaan

Jump to: navigation, search
Eén van de flats van Calslaan Oud
Enlarge
Eén van de flats van Calslaan Oud

De Calslaan is een straat op de campus. Aan deze straat bevinden zich veel studentenwoningen, maar ook het medisch centrum, de supermarkt, Sleutel en Mondriaan. De studentenwoningen van de Calslaan zijn verdeeld in drie soorten: 'Oud', 'Nieuw' en 'Wit'.

De Calslaan is vernoemd naar minster van onderwijs (1952-1963) en later eerste-minister (1965-1966) Cals die een groot voorstander was van een derde technische hogeschool in Nederland.

De flats van Calslaan Oud zijn vier verdiepingen hoog en bestaan uit drie woongroepen met 11 bewoners en één solitair appartement. De flats hebben oneven huisnummers van 1 t/m 13.

De flats van Calslaan Nieuw zijn vier verdiepingen hoog en elke flat heeft een woongroep van acht of negen, of zestien of twintig bewoners. Sommige flats zijn ooit in tweeën gedeeld (in A en B), waardoor de grootte van de woongroep is verkleind. De flats hebben even huisnummers van 2 t/m 42B.

In 2008 zijn alle Calslaan Nieuw flats gerenoveerd, zo is er onder andere dubbel glas aangebracht en nog belangrijker: Elke 2 aangrenzende kamers zijn samengevoegd tot 1 kamer. Dit heeft gezorgd voor zeer ruime kamers (22-27 m2). Het aantal bewoners in de flats is dus ook gehalveerd, in de meeste flats vind je er 8 of 10.

De flats van Calslaan Wit zijn verbouwde flats van Calslaan Nieuw. De flats zijn drie verdiepingen hoog, en woongroepen zijn er kleiner: vijf of zes bewoners per woongroep. De flats hebben even huisnummers van 44 t/m 56.

Afbeelding:KaartjeCalslaan.jpg

Externe links

Personal tools