De Gevreesde Koe

Jump to: navigation, search

De Gevreesde Koe is een gezelligheidsvereniging aan de Universiteit Twente.

De Legende

Ietwat minder bekend dan de legende van de Achterhoekse Bokkenrijders, doch zeker niet minder boeiend is de Twentse Legende van de Koerijders.

Aan het eind van de veertiende eeuw dook deze groep op uit de Twentse bossen. Ze bewogen zich voort op koeien en werden geleid door een gemaskerde man, wiens koe rood met geel geschilderd was. De groep maakte zich hard voor de rechten van de armen en onderdrukten. Binnen een aantal jaren mocht ze zich in een enorme populariteit onder het volk verheugen. Deze populariteit werd echter hun ondergang. Bevreesd voor de toenemende macht van de berijder van de rood met gele koe en de andere koerijders, verenigde de totale Oostelijke adel zich en bracht een enorm leger op de been. Tegen deze overmacht waren de rijders niet opgewassen en op buitengewoon bloederige wijze werd een einde aan hun bestaan gemaakt. Ook de koeien, welke nooit van de zijde van hun berijder weken, werden omgebracht. Het Kadaver van de rood met gele koe is echter nooit gevonden. Het verhaal wil dat de rood met gele koe niet kan sterven en nog steeds bij nacht en ontij op donkere plaatsen opduikt.

De Vereniging

Om te zorgen dat dit verhaal blijft voortbestaan is de vereniging "De Gevreesde Koe" gedoopt. Ook wij duiken graag bij nacht en ontij op. Het runnen van de Vestingbar is bij ons dan ook in goede handen. Hiermee zijn we bij de hoofdactiviteit van de vereniging aangekomen: de leden van de vereniging zijn met z'n allen verantwoordelijk voor het totale reilen en zeilen van de Vestingbar. Zo zijn er tappers, dj's, portiers, technische dienst en evenement organisatoren, die zich als lid van De Gevreesde Koe inzetten voor de Vestingbar. Naast het draaien van de bar, worden er ook activiteiten georganiseerd voor de leden, zoals het jaarlijkse uitje, het personeels feest (de enige dag in het jaar dat de Vestingbar dicht is), uit eten bij de chinees na de intro, zwemmen na de Batavierenrace en de strijd om het "Wim" Zuurbier-bokaaltje.

Personal tools