E22

Jump to: navigation, search

Deze pagina is geïdentificeerd als een kopie van http://eurosweb.student.utwente.nl/vloot/lichtekooi.html. Als je toestemming hebt van de schrijver, meld dit dan op de overlegpagina. Zoniet, gelieve dan dit artikel te herschrijven zodat het origineel werk is of tenminste geen copyright schendt.

Dit artikel moet worden gewikificeerd. Dit houdt in dat het in een formaat gebracht moet worden zoals dat gebruikelijk is binnen de Campuswiki, met introductiezin, koppelingen, witregels, vetgedrukte woorden, cursieve woorden en dergelijke. Je kunt helpen door dit artikel te wikificeren.

E22 staat voor "EUROS 22 voet". Zoals de naam E22 al doet vermoeden is de E22 speciaal ontworpen voor de zeilvereniging D.Z. Euros. Eind jaren 70 heeft prof. Draijer de E22 ontworpen, op verzoek van Euros. Euros was op zoek naar een klein maar doch zeewaardig jacht. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Lichtekooi, de eerste boot van dit type, een motor zou krijgen, echter toen bleek dat tijdens de bouw het budget erg werd overschreden, is gekozen voor een wrikriem. Lichtekooi heeft nog steeds geen motor.

Technische gegevens

Type E 22
Lengte over alles 6,53 m
Lengte waterlijn 6,03 m
Breedte 2,52 m
Diepgang 1,35 m
Doorvaarthoogte 10,90 m
Zeiloppervlakte aan de wind 29 m²
Zeiloppervlakte ruime wind 52 m²
Aantal slaapplaatsen 4
Gewicht ca. 2200 kg
Vaargebied IJsselmeer, Waddenzee en Noordzee

link title

Personal tools