Koffie

Jump to: navigation, search

Koffie is naast bier een van de belangrijkste vochtbronnen voor studenten. Vanwege de cafeïne in de koffie is deze drank zeer populair om de dag mee te beginnen of je even op te frissen tussen de colleges door. Een koffiezetapparaat is dan ook in de meeste studentenhuizen, faculteiten en bij de studieverenigingen wel aanwezig.

In de meeste gebouwen van de UT staan koffieautomaten waar je voor 25 cent een kopje koffie kunt halen met je Chipknip. Als je je kopje bewaart, en deze nog een keer onder het apparaat zet, scheelt dit je 5 cent. Omdat koffie erg populair is en omdat de prijzen volgens sommigen te hoog zijn, bieden veel studieverenigingen koffie vaak gratis aan in hun verenigingkamer.

Fair Trade Koffie

Een aantal automaten op de UT is uitgerust met Max Havelaar-koffie. Dit is gebeurd naar aanleiding van een actie, opgezet door de Universiteitsraad, om Fair Trade koffie voor de UT onder de aandacht te brengen.

Omdat je van de buitenkant niet kan zien wat voor koffie er in de automaten zit, kan je hiervoor terecht bij de Lijst van koffieautomaten met Max Havelaar-koffie.

Personal tools