Openbaar vervoer

Jump to: navigation, search

Voor studenten is het openbaar vervoer een belangrijke en veelgebruikte manier om te reizen. Veel studenten gaan met het openbaar vervoer naar hun school of universiteit of gaan in het weekend op bezoek bij hun ouders. De overheid verstrekt via de IB-Groep de OV-studentenkaart aan studenten, waarmee zij doordeweeks of in het weekend gratis kunnen reizen.

Enschede heeft meerdere treinstations. Het intercitystation Station Enschede bevindt zich in het centrum en er vertrekken treinen in de richting van Amsterdam, Den Haag, Gronau, Rotterdam, Schiphol en Zwolle. Het stoptreinstation Station Enschede Drienerlo bevindt zich ongeveer tegenover de campus en er vertrekken treinen in de richting van Enschede en Zwolle. Je kan hier dus niet in een intercity stappen, met uitzondering van de allerlaatste intercity van een dag, die op alle stations stopt. In het oosten van de stad vind je de stations Enschede De Eschmarke en Glanerbrug, aan de spoorlijn van Enschede naar Duitsland.

In het centrum van Enschede bevindt zich tegenover het treinstation het busstation. Lijn 1 rijdt naar de universiteit en stopt op verschillende plaatsen op de campus. Lijn 9 rijdt over de Hengelosestraat naar Hengelo en stopt op drie haltes naast de campus. Er zijn twee speciale buslijnen die op heel beperkte tijden rijden: lijn 15 rijdt doordeweeks 's ochtends van Station Hengelo naar de campus en lijn 16 rijdt zondagavond (of maandagavond als dat een feestdag is) van Station Hengelo naar de campus.

Zie ook

Personal tools