Groot Nederlands Studentenkampioenschap

Revision as of 9 jun 2010 09:55; view current revision
�Older revision | Newer revision→
Jump to: navigation, search

Het Groot Nederlands Studentenkampioenschap (GNSK) is één van de grootste studentensportevenementen van Nederland. Jaarlijks reizen ongeveer 1.200 deelnemers af naar één van de Nederlandse studentensteden, alwaar Studentensport Nederland het evenement organiseert.

Inhoud

10 teamsporten

Tijdens het GNSK wordt door deelnemers van alle Nederlandse instellingen voor hoger beroepsonderwijs en wetenschappelijk onderwijs gestreden om de titel Nederlands Studentenkampioen. Er worden tien verschillende teamsporten gespeeld: badminton, basketbal, handbal, tafeltennis, schermen, squash, voetbal, volleybal en twee jaarlijks te kiezen teamsporten. Naast de tien Nederlands Studentenkampioenen wordt een overallklassement opgemaakt. In dit klassement worden volgens een bepaalde systematiek per sport punten op basis van de eindranking gegeven en opgeteld. De instelling met overall de meeste punten mag zich een jaar lang Groot Nederlands Studentenkampioen noemen.

Enschede

Enschede kent een rijke historie op het gebied van organisatie van GNSK's. Er wordt door de Sportraad getracht om elke vier jaar het GNSK naar Enschede te halen. Derhalve hebben de edities in 1994, 1998, 2002 en 2006 in Enschede plaats gevonden. Ook in 2010 vond het GNSK weer in Enschede plaats.

Editie 2006

De editie van 2006 vond plaats op 19 en 20 mei. Tijdens deze editie werden de volgende sporten gespeeld: basketbal, badminton, handbal, rugby, schermen, squash, tafeltennis, tennis, unihockey, voetbal, volleybal, waterpolo

Externe links

Personal tools
Andere talen