Introductie

Jump to: navigation, search

Een introductie is in het algemeen een periode waarin een persoon geïntroduceerd wordt in een nieuwe groep.

Twee bekende soorten introducties zijn die van de universiteit en die van studentenverenigingen. In een universiteitsintroductie worden aankomende studenten bekend gemaakt met de universiteit en hun studeer- en woonomgeving, terwijl in een introductie van een studentenvereniging studenten bekend gemaakt worden met de vereniging waar zij zich bij aansluiten. Een introductie van een studentenvereniging kan gepaard gaan met een ontgroening en/of kennismakingstijd.

Inhoud

Introductie op de Universiteit Twente

Er worden twee introducties georganiseerd voor studenten aan de Universiteit Twente: één voor bachelorstudenten en één voor masterstudenten.

Bachelorintroductie

De bachelorintroductie vindt plaats in de twee weken voor de aanvang van het nieuwe collegejaar en duurt 10 dagen. De bachelorintroductie bestaat globaal uit twee delen: een algemene introductie en een faculteitsintroductie. Tijdens de algemene introductie maken de studenten kennis met de campus, de stad Enschede, de stad Hengelo, alle sport-, cultuur-, studie- en gezelligheidsverenigingen en alle faciliteiten die de Universiteit Twente te bieden heeft. Daarna maken de studenten tijdens de faculteitsintroductie kennis met hun opleiding, de bijbehorende faciliteiten en kunnen ze hun boeken aanschaffen.

De studenten maken de hele introductieperiode deel uit van een doegroep, een groep van ongeveer tien personen van hun eigen studie, onder leiding van een aantal ouderejaars.

De bachelorintroductie loopt in 2007 van 21 tot en met 30 augustus.

Masterintroductie

De masterintroductie vindt plaats in de laatste week voor de aanvang van het nieuwe collegejaar en duurt 4 dagen. De masterintroductie bestaat uit een algemene introductie van twee dagen en een opleidingsintroductie van twee dagen. Tijdens de algemene introductie maken de studenten kennis met de campus en de stad Enschede, en tijdens de opleidingsintroductie maken zij kennis met hun opleiding.

De masterintroductie loopt in 2006 van 28 tot en met 31 augustus.

Organisatie

De introductiecommissie (IK, van: introductiekommissie) is de commissie van de Student Union die de verantwoordelijkheid draagt voor de organisatie van de introductie van de Universiteit Twente voor alle nieuwe studenten.

Redenen om de introductie te volgen

Van deze pagina:

"De intro is een hele gave periode die je ook absoluut niet wilt missen. De intro is niet verplicht, maar wel heel belangrijk. Als je de intro mist is het moeilijker om contacten te leggen bij je studie. Je hebt de belangrijkste groepsvorming gemist. Het is gebruikelijk dat je de eerste projecten bij je studie doet met de groep waarmee jij de intro hebt gevolgd. Tijdens de intro maak je in een hele korte periode kennis met alle verschillende faciliteiten van de Universiteit Twente. Tijdens de intro haal je ook je boeken voor het eerste kwartiel. Je gaat waarschijnlijk voor het eerst op jezelf wonen. Dit brengt veel veranderingen met zich mee. De intro is er ook om je daar op voor te bereiden. Je maakt kennis met al ervaren ouderejaars en met leeftijdsgenoten die in dezelfde fase zitten. De gehele intro maak je deel uit van een groep van ongeveer tien personen van je eigen studie, onder leiding van een aantal ouderejaars. Deze groepen worden op de Universiteit Twente 'doegroepen' genoemd."

Externe links

Personal tools
Andere talen