Introductie

Jump to: navigation, search

Een introductie is in het algemeen een periode waarin een persoon geïntroduceerd wordt in een nieuwe groep.

Twee bekende soorten introducties zijn die van de universiteit en die van studentenverenigingen. In een universiteitsintroductie worden aankomende studenten bekend gemaakt met de universiteit en hun studeer- en woonomgeving, terwijl in een introductie van een studentenvereniging studenten bekend gemaakt worden met de vereniging waar zij zich bij aansluiten. Een introductie van een studentenvereniging kan gepaard gaan met een ontgroening en/of kennismakingstijd.

Inhoud

Kick-In (introductie) op de Universiteit Twente

Er worden twee introducties georganiseerd voor studenten aan de Universiteit Twente: één voor bachelorstudenten en één voor masterstudenten. De introductie voor nieuwe studenten in Enschede wordt de Kick-In genoemd.

Bachelor Kick-In

De bachelor Kick-In vindt plaats in de twee weken voor de aanvang van het nieuwe collegejaar en duurt 9 dagen. De bachelor Kick-In bestaat globaal uit twee delen: een algemene Kick-In en een opleidings-Kick-In. Tijdens de algemene Kick-In maken de studenten kennis met de campus, de stad Enschede, alle sport-, cultuur-, studie- en gezelligheidsverenigingen en alle faciliteiten die de Universiteit Twente te bieden heeft. Daarna maken de studenten tijdens de opleidings-Kick-In kennis met hun opleiding, de bijbehorende faciliteiten en kunnen ze hun boeken aanschaffen.

De studenten maken de hele introductieperiode deel uit van een doegroep, een groep van ongeveer tien personen van hun eigen studie, onder leiding van een aantal ouderejaars.

De bachelor Kick-In loopt van 18 tot en met 26 augustus 2010.

Master Kick-In

De master Kick-In vindt plaats in de laatste week voor de aanvang van het nieuwe collegejaar en duurt 4 dagen. De master Kick-In bestaat uit een algemene Kick-In van twee dagen en een opleidings-Kick-In van twee dagen. Tijdens de algemene Kick-In maken de studenten kennis met de campus en de stad Enschede, en tijdens de opleidings-Kick-In maken zij kennis met hun opleiding.

De master Kick-In vindt plaats van 23 tot en met 26 augustus 2010.

Organisatie

De Kick-In Commissie (KIC, van: Kick-In Commissie) is een commissie van de Student Union die de verantwoordelijkheid draagt voor de organisatie van de Kick-In van de Universiteit Twente voor alle nieuwe studenten.

Redenen om de introductie te volgen

Van deze pagina:

"De Kick-In is een hele gave periode die je ook absoluut niet wilt missen. De Kick-In is niet verplicht, maar wel heel belangrijk. Als je de Kick-In mist is het moeilijker om contacten te leggen bij je studie. Je hebt de belangrijkste groepsvorming gemist. Het is gebruikelijk dat je de eerste projecten bij je studie doet met de groep waarmee jij de Kick-In hebt gevolgd. Tijdens de Kick-In maak je in een hele korte periode kennis met alle verschillende faciliteiten van de Universiteit Twente. Tijdens de Kick-In haal je ook je boeken voor het eerste kwartiel. Je gaat waarschijnlijk voor het eerst op jezelf wonen. Dit brengt veel veranderingen met zich mee. De Kick-In is er ook om je daar op voor te bereiden. Je maakt kennis met al ervaren ouderejaars en met leeftijdsgenoten die in dezelfde fase zitten. De gehele Kick-In maak je deel uit van een groep van ongeveer tien personen van je eigen studie, onder leiding van een aantal ouderejaars. Deze groepen worden op de Universiteit Twente 'doegroepen' genoemd."

Externe links

Personal tools
Andere talen