Mensa

Revision as of 5 apr 2017 15:01; view current revision
�Older revision | Newer revision→
Jump to: navigation, search

De mensa heet tegenwoordig heel modern studentenrestaurant maar is nog steeds een mensa.

Een maaltijd in de mensa kost € 4, -

Inhoud

Geschiedenis

Oorspronkelijk bevond de mensa zich op een van de vele verdiepingen van de Bastille voordat deze werd verbouwd. Het vinden van de mensa was in die tijd nog een kunst, met name het vinden van de aparte ingang voor wie vegetarisch wilde eten.

In die tijd was de maaltijd inclusief dessert. Bovendien was er de mogelijkheid om extra eten op te scheppen (vlees en vleesvervangers waren hiervan uitgezonderd). Wie ijs als dessert wilde, kreeg bij de kassa een blauwe dessertmunt waarmee na het eten het ijs kon worden gehaald. Wie minder gek was op desserts spaarde deze muntjes vaak op voor een warme zomerdag.

Tijdens de verbouwing van de Bastille van ... tot voorjaar 2004 huisde de mensa tijdelijk in de kantine van de Horst. Een mensamenu kostte in die tijd € 3,10 voor studenten.

In het voorjaar van 2004 verhuisde de mensa terug naar de Bastille. Het dessert was niet langer in de prijs inbegrepen en extra opscheppen was niet langer mogelijk. Hier stond tegenover dat de prijs werd verlaagd van € 3,10 naar € 2,95 voor studenten. De mensa was nu weer terug op een centraal gelegen plaats met een gevarieerd aanbod aan zitplaatsen.

In maart 2005 is er een aantal dingen veranderd in de mensa. Met ingang van 21 maart zit het dessert weer standaard in het mensamenu en zijn ook de blauwe dessertmunten weer terug van weggeweest. De keuze is bovendien uitgebreid. Hier staat tegenover dat de prijs met 55 cent is gestegen: met standaard UT-kaart is de prijs gestegen van € 3,45 tot € 4,00; met studenten UT-kaart van € 3,05 naar € 3,60.

Met de heropening van de Waaier begin 2010 is de Mensa verhuisd naar dit gebouw, en biedt naast een warme maaltijd nu ook een grote variatie broodjes en andere snacks. Sinds dat jaar is de prijs met chipknip € 3,60 voor een hoofdgerecht. Salade en toetje worden extra berekend. Er wordt niet meer om een UT-kaart gevraagd.

Wanneer ga je naar de Mensa

Het mensa bezoek is voor sommigen een dagelijkse bezigheid en pure noodzaak, terwijl het door anderen nogal eens wordt gezien als een last resort. Het eten bij het duurdere Hap aan de Tap barretje was voorheen een goed alternatief voor het soms nogal vloeibare voedsel en de vaak buigbare patatten van de Mensa. Het is dan ook niet vreemd dat Hap aan de Tap inmiddels is uitgegroeid tot het nagenoeg volwaardige restaurant De Stek.

Wie gaan er naar de Mensa

Er bestaat een fotoshoot, gemaakt door bewoners van Select 31, waar een beeldende inventarisatie is gemaakt van de gemiddelde mensa bezoeker. (link ontbreekt nog)

Het motto van de Mensa

Het motto van de Mensa is: "Stilstand is vooruitgang". Dit motto heeft concrete vormen aangenomen in het kwaliteitsbeleid van de Mensa. Het beleid van de Mensa is erop gericht om alle mogelijke culinaire ontwikkelingen van de moderne tijd volledig te negeren, met als doel de authentieke smaak te kunnen blijven garanderen. De alumnus die na jaren van noeste arbeid uit nostalgische overweging nog eenmaal in de Mensa gaat eten, zal niet teleurgesteld worden. Door het streng handhaven van het gestelde beleid, weet de Mensa de smaak en geur van vroeger perfect vast te houden en waant men zich, ook zonder enige fantasie, in de jaren tachtig.

Bekende Mensa Medewerkers

Externe Links

Personal tools