Sportverenigingen

Revision as of 4 mrt 2016 16:57; view current revision
�Older revision | Newer revision→
Jump to: navigation, search

Inhoud

Veldsport

Disc Devils Twente (website) is de frisbeevereniging op de campus. DDT doet aan de teamsport Ultimate Frisbee (op het veld en in de zaal) en aan discgolf.

D.H.C. Drienerlo (website) Voor hockey en gezelligheid moet men bij de studentenhockeyclub zijn. Drienerlo is de enige sportvereniging naast T.C. Ludica met eigen clubhuis (de Boortoren). Heren 1 speelt derde klasse en dames 1 derde klasse. Verder zijn er diverse recreatieteams actief binnen Drienerlo.

ERC '69 (website) is de rugbyvereniging in Enschede. De oorspong van deze club ligt op de campus en nog steeds is ongeveer de helft van de leden student.

H.S.V. High-Tech-Hitters (website) is de soft- en honkbalvereniging op de campus.

Kronos (website) is de atletiekvereniging.

Vakgericht (website) is de studentenkorfbalvereniging van de Universiteit Twente.

V.V. Drienerlo is de voetbalclub op de campus. Naast veldvoetbal wordt er ook aan futsal (zaalvoetbal) gedaan.

Zaalsport

Arashi (website) is de vereniging voor Oosterse vechtkunsten op campus. Bij Arashi zijn de volgende sporten ondergebracht: Judo, Jiu Jitsu, Taekwondo en Pukulan/Kungfu.

Arriba doet aan basketbal.

H.V. Cabezota (website) is de handbalvereniging op de Campus. Naast het traditionele zaalhandbal wordt er ook beachhandbal gespeeld.

DIOK is de badmintonvereniging.

Gascogne (website)doet aan schermen.

Harambee (website) doet aan beachvolleybal en volleybal.

Linea Recta (website) is de turnvereniging.

Messed Up (website) Messed Up is de unihockey- en floorballvereniging op de UT. Voor meer informatie over unihockey kun je terecht op http://www.unihockey.nl/.

Thibats (website) DTTV Thibats is de studenten-tafeltennis vereniging van Enschede. Naast tafeltennissen valt er bij Thibats nog veel meer te beleven; dankzij onze activiteitencommissie is Thibats ook nummer 1 met bowlen, darten, zeilen, noem maar op. Maar er wordt natuurlijk ook (serieus) competitie gespeeld. En niet te vergeten organiseert Thibats elk jaar het Moekotte Meerkamp Toernooi. Voor het meest actuele nieuws over Thibats, en voor de activiteitenagenda, verwijzen we je naar onze homepage waar alle actuele informatie te vinden is.

Vakgericht (website) is de studentenkorfbalvereniging van de Universiteit Twente.

De Stretchers doen elke training verschillende sporten (breedtesport). Dus elke keer weer wat anders en dus lekker gevarieerd sporten. Meestal in de zaal maar 's zomers ook wel eens buiten.

A.D.S.K.V. Slagvaardig (http://www.slagvaardig.utwente.nl/home Website) Slagvaardig is de knotsbalvereniging.

Watersport

Euros Kano (website) doet aan kano, kanopolo en wildwaterkano.

Euros Roeien (website) Sinds 1965 roeien de roeiers van DRV Euros voor de eer van Drienerlo. Met als hoogtepunt de uitzending van Niels van Steenis naar de Olympische spelen van '96 en het winnen van de Gouden medaille aldaar en het overwinnen van de prestigieuze Varsity in 1995 draait deze vereniging van +- 240 leden al jaren mee op het topniveau van roeiend Nederland. Buiten het roeien is de vereniging zeer actief in het Enschedees studentenleven.

Euros Zeilen (website) doet aan zeilen.

Hardboard (website) doet aan windsurfen en kitesurfen.

Piranha (website) doet aan duiken, onderwaterhockey, zwemmen, vinzwemmen, reddingszwemmen en waterpolo in het binnen- of buitenbad van de campus.

Denksport

Drienerlose Go Vereniging: Door verminderde opkomst al een tijdje niet meer een Union-vereniging, maar desalnietemin wordt er elke week door zo'n 10 mensen gespeeld. Enkele spelers draaien mee in de Nederlandse top, maar alle speelniveau's zijn binnen de vereniging vertegenwoordigd. Elke woensdag wordt er vanaf een uur of acht gespeeld in het Theatercafé in de Vrijhof. Bij voldoende interesse worden er partijen gespeeld voor de interne laddercompetitie naast andere leuke, langzame, snelle, moeilijke partijen.

In 2005 is in Enschede het NSK-Go gehouden, een toernooi dat al circa 30 jaar niet meer georganiseerd werd. Frederic Spanhoff (1k) uit Leiden ging er met de titel vandoor, maar twee Enschedese spelers volgde op korte afstand: Bastiaan Klaij werd tweede en Edze Kruizinga bemachtigde de derde plaats. Enschedeër Rudi Verhagen (5d) ging er met de winst in het neventoernooi vandoor.

Schaakvereniging Drienerlo

Overig

A la kart doet aan karting.

D.S.T.V. Aloha (website) is de triathlonvereniging. Bij deze vereniging kun je zowel zwemmen, fietsen als lopen. Er zijn aparte training in ieder onderdeel met elk hun eigen trainer. Voor wie van afwisseling houdt.....

Hercules (website) is een krachtsportvereniging met twee eigen trainingsavonden, waarvan er Ă©Ă©n wordt gebruikt om aandacht te schenken aan Olympic Weigtlifting. Hierop kunnen de leden ervaringen en kennis uitwisselen in deze normaal zo eenzame tak van sport. Ook worden er regelmatig lezingen, uitjes en borrels georganiseerd en kun je hier ook terecht voor allerlei vragen omtrent sport en het lichaam.

D.R.V. Hippocampus (website) De Drienerlose Rij Vereniging is de paardrijvereniging van de Universiteit Twente uit Enschede.

S.V. Lichtgeraakt is de schietsportvereniging die met vuurwapens op kleine doelen schiet.

Ludica is de tennisvereniging op de UT. Om rackets te laten bespannen in de buurt van Enschede, zie hier.

D.W.V. Klein Verzet is de vereniging voor wielrennen en mountainbiken op alle niveaus.

De MSG is de motorsportgroep, hier kun je gezellig samen aan je motor sleutelen, tochtjes maken en triallen.

Sagittarius (website) Handboogsportvereniging Sagittarius biedt de beste accommodatie in de omgeving om de handboogsport te beoefenen. In sportzaal 1 in eht sportcentrum, hebben we de beschikking over een 18 meter baan met 5 doelen. Na het schieten is er ook meestal nog wel wat gezelligs te beleven. We hebben ook een prachtige buitenbaan achter de box, waar we op afstanden van 30, 50, 60, 70 en 90m schieten en waar we tevens de jaarlijkse barbecue houden.

De Skeuvel is een schaatsvereniging.

The Slapping Studs (website) Studenten IJshockey Vereniging The Slapping Studs biedt de Enschedese student de kans om de snelste teamsport op aarde te beoefenen. Menig student is na een enkele introtraining verslaafd geraakt aan deze intensieve sport. Ons team bestaat uit spelers van ieder denkbaar niveau (van spelers die nog nooit een puck hebben aangeraakt tot spelers die op het hoogste niveau in Nederland hebben geijshockeyd), wat zorgt voor een steile leercurve van ons gezellige team.

De Stoottroepen (website)doen aan snooker, pool en biljart.

TSAC (website) is de klimvereniging op de campus. Bij deze vereniging kun je alle takken van het klimmen beoefenen. Daarom worden er regelmatig weekendjes gehouden in gebieden met meer rots en in de zomer- en kerstvakantie wordt er een basiskamp ingericht in een klimmersvriendelijk gebied.

Vleugellam (website) is de zweefvliegclub van de UT. Met een moderne vloot van drie kunststof vliegtuigen, een eigen lier en een clubauto reizen we langs bevriende zweefvliegclubs in Nederland en Duitsland. De DZC biedt voor iedereen - van absolute beginner tot ver gevorderde - de kans om te genieten van het geweldige vlieggevoel, de activiteiten op het veld en de gezelligheid 's avonds bij het clubhuis. Instructie is gratis, en vrijblijvend een keertje mee kan natuurlijk altijd!

Sportverenigingen op de UT (bewerken)
Denksport
Drienerlose Go Vereniging | Schaakvereniging Drienerlo
Motorsport
A la kart (karten) | Motorsportgroep
Schaatsen
De Skeuvel (schaatsen) | The Slapping Studs (ijshockey)
Veldsport
Disc Devils Twente (frisbee) | D.H.C. Drienerlo (hockey) | V.V. Drienerlo (voetbal) | High-Tech-Hitters (honkbal/softbal) | Kronos (atletiek) | Vakgericht (korfbal)
Watersport
Euros Kano | Euros Roeien | Euros Zeilen | Hardboard (surfen) | Piranha (duiken/waterpolo/zwemmen/onderwaterhockey)
Zaalsport
Arashi (vechtsport) | Arriba (basketbal) | Cabezota (handbal) | DIOK (badminton) | V.V. Drienerlo (zaalvoetbal)| Gascogne (schermen) | Harambee (volleybal) | Linea Recta (turnen) | Messed Up (floorball/unihockey) | De Stretchers (breedtesport)| Thibats (tafeltennis)
Overig
Aloha (triathlon) | Hercules (krachtsport) | Hippocampus (ruitersport) | Lichtgeraakt (schietsport) | Ludica (tennis) | Klein Verzet (wielersport) | Sagittarius (boogschieten) | De Stoottroepen (biljart) | TSAC (klimsport) | Vleugellam (zweefvliegen)
Niet UT-gerelateerde sportverenigingen met veel studentleden
ERC '69 (rugby)
Personal tools
Andere talen